Ανάγκη άμεσης λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης

Η ανάγκη άμεσης λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης συζητήθηκε εκτενώς σε συνάντηση που είχε στο νησί ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος με πολυπληθή αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν τον βουλευτή για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το νοσοκομείο. Το νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο κόστισε 14 εκατ. ευρώ, δεν λειτουργεί ακόμα αναμένοντας τις τελικές υπογραφές από τους συναρμόδιους υπουργούς, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι κτιριακές του εγκαταστάσεις και διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, ενώ έχει εγκριθεί και ο οργανισμός του νοσοκομείου.

Στη συζήτηση διατυπώθηκε από όλες τις πλευρές η ανάγκη να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου, καθώς η λειτουργία του καλύπτει ανάγκες 55.000 περιστατικών το χρόνο, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Υγείας Θήρας για το 2011.

Ο Νίκος Συρμαλένιος δεσμεύτηκε να στηρίξει αποφασιστικά όλες τις προσπάθειες των πολιτών της Θήρας για να λειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείο.

 

24/9/2012