ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ (Σχετικά με τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο Μήλου της 31/10/16)

 

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ

(Σχετικά με τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο Μήλου της 31/10/16)

 

Επειδή οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσιες, είναι φανερό ότι δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός σε σχολιασμούς και λοιδωρίες του δημάρχου, τόσο εναντίον της κυβέρνησης όσο και εμού προσωπικά, που βεβαίως δεν γίνεται για πρώτη φορά αλλά έχει γίνει συνήθης πρακτική όλους τους τελευταίους μήνες.

Σε ένα κρεσέντο επιθετικότητας απέναντι σε δημοτικούς συμβούλους που αποκάλυψαν τα πραγματικά δεδομένα, ο δήμαρχος αφού μας απαξιώνει με υπονοούμενα και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, προσπαθεί να πείσει ότι, ότι θετικό έχει γίνει για τη Μήλο το τελευταίο διάστημα είναι δικό του κατόρθωμα απέναντι σε μια καταστροφική κυβέρνηση που υποχώρησε στα αιτήματα του.

Καμμία αντίρρηση κ. Δαμουλάκη στην όποια κριτική, αν πράγματι καταθέτατε εποικοδομητικές προτάσεις, όπως οφείλει να κάνει ένας αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως φυσικά και κάθε πολίτης. Ομως εδώ δεν συμβαίνει αυτό. Αντιστρέφεται η πραγματικότητα και το θετικό αποτέλεσμα που αντιμετωπίζει τα προβλήματα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, το εμφανίζει ως δική του πράξη.

Τα ερωτήματα όμως είναι αμείλικτα: Ποιός ευθύνεται που ο δήμος Μήλου, σε αντίθεση με όλα τα διπλανά νησιά Κίμωλο και Σίφνο, δεν διέθεσε μέχρι τώρα ανταποκριτή του ΟΑΕΔ , την ίδια ώρα που με έγγραφο του παραδεχόταν ότι εκδικείται την πολιτική εξουσία για την κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ; Ποιός ευθύνεται που δεκάδες συμπατριώτες μας αναγκάστηκαν να πάνε στη Σαντορίνη,  επιβαρύνθηκαν οικονομικά και ταλαιπωρήθηκαν για να απογραφούν στον ΟΑΕΔ; Ποιός ευθύνεται που ο δήμαρχος υπεκφεύγει από ευθείες απαντήσεις τόσο προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, όσο και το πρόσφατο διάστημα προς τη διοίκηση του ΙΚΑ, και κρατώντας παρελκυστική τακτική μεταθέτει τις ουσιαστικές απαντήσεις προς το μέλλον;

Ας μας απαντήσει ευθέως σε αυτά και ας αφήσει τα νταηλίκια και τις μεγαλοστομίες για αλλού.

 

Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά και με κυβερνητική πρωτοβουλία στην οποία έχω και μερίδιο συμβολής, υπάλληλος του ΟΑΕΔ από την Αθήνα εξυπηρετεί άνεργους και ασφαλισμένους της Μήλου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Επίσης στον πρόσφατο νόμο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία που ψηφίστηκε στις 20/10/16 στο άρθρο 51, παρ. 7, θεσμοθετείται η δυνατότητα προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ για ανάθεση διεκπεραίωσης των αρμοδιοτήτων του σε υπάλληλο του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης, σε περιοχές που δεν υπάρχει ανταποκριτής του ΟΑΕΔ στους αντίστοιχους ΟΤΑ. Υπογραμμίζω τη λέξη δυνατότητα διότι αυτό δηλώνει την έσχατη ( σε τελευταία ανάλυση) λύση εφόσον κάποιος ΟΤΑ δεν μπορεί ή δεν θέλει να ορίσει ανταποκριτή. Και αυτό ακριβώς ψηφίστηκε με αφορμή το παράδειγμα της Μήλου, για να ξεπεραστούν τα πάσης φύσεως εμπόδια που μέχρι σήμερα έχουν μπεί.

 

Αυτή είναι λοιπόν η απόλυτη αλήθεια. Ας αφήσει λοιπόν ο δήμαρχος τις μεγαλοστομίες και ας αναλάβει τις ευθύνες του και στο θέμα αυτό. Γιατί προφανώς είναι υπόλογος και για άλλα πολύ σοβαρά θέματα της Μήλου, βιολογικός, διάθεση λυμμάτων, ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ κλπ. Ας σταματήσει επιτέλους τη στείρα αντιπολίτευση και τα αναθέματα σε υπουργούς και βουλευτές και ας κοιτάξει το συμφέρον της Μήλου και του μηλέϊκου λαού, γιατί σε τελευταία ανάλυση δεν εκλέχτηκε ως κομματικός εγκάθετος αλλά ως εκπρόσωπος όλων των δημοτών του νησιού.

 

3/11/2016.