Ναι στη διασύνδεση των νησιών της Περιφ. Ενότητας Σαντορίνης σε ετήσια βάση και στα πλαίσια ενός δημόσιου δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε σε σύσκεψη που οργάνωσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην Ερμούπολη Σύρου με θέμα την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Σαντορίνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γ. Πουσσαίος, οι Δήμαρχοι Σαντορίνης, Σικίνου και Ανάφης ο νεοκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Γ. Λεονταρίτης, περιφερειακοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος των Λεμβούχων της Σαντορίνης.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η πρόταση για συμμετοχή των πλοίων της Ένωσης Λεμβούχων στη διασύνδεση των νησιών με τη Σαντορίνη, στη βάση της επιδοτούμενης γραμμής σε ετήσια βάση.
Τοποθετούμενος στο θέμα ο Νίκος Συρμαλένιος, καταρχήν ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την ανάληψη της πρωτοβουλίας και τόνισε μεταξύ άλλων:
«….Θεωρούμε τη διασύνδεση μεταξύ των κοντινών νησιών και της Σαντορίνης ιδιαίτερα θετικό γεγονός. Βεβαίως εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα δημόσιο συγκοινωνιακό δίκτυο, τόσο μεταξύ των νησιών, όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα που θα πρέπει να διασφαλιστεί μέσω της σύστασης ενός δημόσιου – κοινωνικού φορέα ακτοπλοΐας και θα υλοποιεί συνδυασμένες και με άλλα μέσα μεταφορές. Η ανάγκη σύνδεσης των μικρών γύρω νησιών με τη Σαντορίνη είναι προφανής, όμως αυτή θα πρέπει να εγκριθεί σε ετήσια βάση και όχι μόνο την τουριστική περίοδο και επίσης θα πρέπει να διαχωριστεί το επιβατηγό πλοίο από το τουριστικό ημερόπλοιο, για να εξυπηρετούνται σε μόνιμη βάση οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες. Επίσης η διασύνδεση αυτή θα πρέπει να λειτουργήσει προσθετικά προς τα ήδη υπάρχοντα επιδοτούμενα πλοία, έτσι ώστε σε καθημερινή βάση να εξασφαλίζεται η συγκοινωνία αυτών των νησιών…»

20/7/2014