ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου λειτούργησε ως συνέχεια του αποτελέσματος της 21ης Μαΐου. Πέραν της σοβαρής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφτηκαν δύο κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα. Πρώτον η μεγάλη αποχή (48%) που αποτελεί πολύ σημαντικό ποιοτικό στοιχείο και δεύτερον η σοβαρή ενίσχυση της συντηρητικής στροφής που μαζί με την είσοδο στη βουλή του φασιστοειδούς σχήματος των «Σπαρτιατών» και της θρησκόληπτης «Νίκης», καθιστούν την προοπτική της χώρας και της κοινωνίας άκρως δυστοπική.

Σε ότι αφορά τις Κυκλάδες, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες Κυκλαδίτες και Κυκλαδίτισες που ψήφισαν και εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και βεβαίως να εκφράσω για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μου σε όσους και όσες με στήριξαν 11 χρόνια κοινοβουλευτικής μου παρουσίας στις Κυκλάδες ψηφίζοντας με σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις (Μάϊος 2012, Ιανουάριος 2015, Ιούλιος 2019, Μάϊος 2023).

Χάνουμε λοιπόν την έδρα στις Κυκλάδες, όχι γιατί δεν μας ψήφισαν οι πολίτες, αλλά γιατί ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος του κ. Μητσοτάκη για να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία του, έπρεπε να κλέψει 50 έδρες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα από το δεύτερο κόμμα. Κατά συνέπεια ο περίφημος θρίαμβος της ΝΔ, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει όχι το 40,6 αλλά περίπου το 25% των εκλογέων της χώρας, συνυπολογίζοντας την αποχή + τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής.

Σήμερα την επόμενη μέρα των εκλογών, ας αναλογιστούμε όλοι την πραγματικότητα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, την πραγματικότητα της ακρίβειας και του αγώνα για την καθημερινή διαβίωση, της αναζήτησης γιατρών και ιατρικής περίθαλψης, της ακρίβειας στις μετακινήσεις, της ανάγκης ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση. Την πραγματικότητα της παροχής ποιοτικού τουρισμού που προσκρούει στην έλλειψη υποδομών αλλά και χωροταξικού σχεδιασμού που οδηγεί στη σταδιακή καταστροφή του περιβάλλοντος και του τοπίου, της ανάγκης επίλυσης προβλημάτων δεκαετιών όπως το κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες, της βαθμιαία εγκατάλειψη της πρωτογενούς μας παραγωγής.

Ας αναλογιστούμε επίσης ότι πλέον στο ελληνικό κοινοβούλιο οι Κυκλάδες θα εκπροσωπούνται αποκλειστικά από 4 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

ΣΕ ότι μας αφορά, εμείς δηλώνουμε παρόντες, αφού υπηρετούμε αξίες που δεν κινούνται στενά και αποκλειστικά στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής παρουσίας, αλλά εκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής, στους αγώνες και τις αγωνίες των πολλών.

Κλείνοντας πλέον την κοινοβουλευτική μου παρουσία στις Κυκλάδες, απευθύνω και ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια μεγάλη αγκαλιά, σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που παλέψαμε ανιδιοτελώς για να κρατήσουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες ζωντανή τη φωνή της ελπίδας….!!!!!!