Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Κέα

Την Κυριακή 10-02-2013, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε την Κέα με την ευκαιρία του εορτασμού του πολιούχου του νησιού.  Συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων για τοπικά ζητήματα.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο με εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου και της Περιφέρειας τοποθετήθηκε σε κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ραγδαίως επιδεινούμενη κατάσταση στις Κυκλάδες, όπως το χωροταξικό, το ακτοπλοϊκό, την υγεία και το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών. Τόνισε την προσπάθεια που καταβάλλεται για την διατήρηση του υφιστάμενου  καθεστώτος φορολόγησης των νησιών, στο πλαίσιο της οποίας έχει καταθέσει μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επίκαιρη ερώτηση που θα συζητηθεί την Παρασκευή 15-02-2013.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν θέματα της τοπικής οικονομίας, όπως ο πρωτογενής τομέας (κτηνοτροφία-γεωργία) και η σύνδεσή του με τον ποιοτικό τουρισμό μέσω της προώθησης των τοπικών προϊόντων. Αναφορικά με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. στα νησιά, επεσήμανε ότι ακολουθήθηκε μια εντελώς λανθασμένη πολιτική, με αποκλειστικό γνώμονα τις μνημονιακές δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης και αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση των νησιωτών. Επανέλαβε τη δέσμευσή του για  προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των νησιωτών με βάση και την συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία της νησιωτικότητας, η οποία όπως φαίνεται βρίσκεται μόνο στα χαρτιά των ιθυνόντων.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Συρμαλένιος συναντήθηκε με φίλους και μέλη και συζήτησαν για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στις κοινωνικές αντιστάσεις και κινητοποιήσεις.

10.02.2013