Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Νάξο – Παρουσία στην εκδήλωση με ομιλητή τον Ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη με θέμα: «Η στρατηγική της Ευρώπης για τη νησιωτικότητα»

 

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων και της Ο.Μ. Νάξου στις 18/6/2023, με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, και θέμα: Η στρατηγική της Ευρώπης για τη νησιωτικότητα, ο  υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος πραγματοποίησε επίσκεψη από Σάββατο απόγευμα 17/6 έως Δευτέρα μεσημέρι 19/6 στη Νάξο.

Το Σάββατο το απόγευμα, συνοδευόμενος από το μέλος της Νομαρχιακής Μιχάλη Φραγκίσκο και μέλη της Ο.Μ. Νάξου, επισκέφθηκε αρχικά τον Κινίδαρο, και στη συνέχεια μαζί με τον συνυποψήφιό του Βασίλη Γλέζο, την Μονή και το Χαλκί. Μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και συνομιλήσουν με τους κατοίκους στα καφενεία και τους επιχειρηματίες στα καταστήματα των χωριών, για τις επερχόμενες εκλογές και την ανάγκη να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., προκειμένου να ανατραπούν οι συσχετισμοί, να αποτραπεί η παντοδυναμία της ΝΔ  και να υπάρξει και από τις Κυκλάδες ισχυρή η φωνή της αντιπολίτευσης στη Βουλή

Την Κυριακή το πρωί, ο Νίκος Συρμαλένιος, περιόδευσε στην παραλία της Χώρας Νάξου, συναντήθηκε με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μιχάλη Φραγκίσκο και Κώστα Απιδόπουλο, καθώς και μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., όπου συζήτησαν τις εξελίξεις ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Το βράδυ της Κυριακής στην παραλία της Νάξου, μπροστά από το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων και της Ο.Μ. Νάξου, με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη και θέμα: Η στρατηγική της Ευρώπης για τη νησιωτικότητα. Στην εκδήλωση χαιρέτησαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, Μαρία Χανιώτη και Βασίλης Γλέζος.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Νίκος Συρμαλένιος μαζί με τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, τον επικεφαλής της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης Λεονάρδο Χατζηανδρέου, τα μέλη της Νομαρχιακής Μιχάλη Φραγκίσκο και Λευτέρη Βερύκοκκο, και μέλη της τοπικής οργάνωσης, επισκέφθηκαν το Χαλκί, όπου ξεναγήθηκαν από τον εφημέριο στην Βυζαντινή εκκλησία της Πρωτοθρόνου και είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν λίγο πιο έξω από το χωριό, μέχρι τον Αϊ Γιώργη τον Διασορίτη, βυζαντινό μνημείο του 11ου αιώνα, το οποίο τα τελευταία χρόνια μετά από ενέργειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας σε συνεργασία πάντα με την ΕΦΑΚΥΚ, ανοίγει με εθελοντές Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ για πολλά χρόνια ήταν μη επισκέψιμο λόγω έλλειψης προσωπικού. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ποτοποιία  Μ.Γ. Βαλληνδρά, τοπική επιχείρηση στο Χαλκί από το 1896, που παράγεται το παραδοσιακό ηδύποτο κίτρο Νάξου.

Σε όλες τις συζητήσεις πρωταγωνιστής ήταν η ανάγκη για ανάδειξη ισχυρής αντιπολίτευσης στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, η πολυφωνική εκπροσώπηση των Κυκλάδων στη Βουλή, αλλά και η συνειδητοποίηση της κοινωνίας ότι στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για τις ζωές μας.

19/6/2023