Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Πάρο και Αντίπαρο-Παρουσίαση ψηφοδελτίου

 

Την Πάρο και Αντίπαρο επισκέφθηκε το διήμερο 5-6/5 ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος.

Την Παρασκευή το πρωΐ μαζί με τους συνυποψήφιους του Ειρήνη Βλαστάρη, Βασίλη Γλέζο, Θαλλελαία Καραμολέγκου και Μαρία Χανιώτη, περιόδευσαν στην αγορά της Παροικιάς, όπου συνομίλησαν με καταστηματάρχες και απλούς πολίτες.

Στη συνέχεια μαζί με το Γιάννη Βουλγαράκη μέλος της Κ.Ε. και οργανωτικό υπεύθυνο Αιγαίου καθώς και το Χρήστο Βενιανάκη μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων, μετέβησαν στην Αντίπαρο, όπου περιόδευσαν στον παραλιακό και στον κεντρικό δρόμο του οικισμού, όπου και εκεί μοιράζοντας τα φυλλάδια του κόμματος, συνομίλησαν κυρίως με καταστηματάρχες. Κοινός παρανομαστής η προσδοκία για καλή τουριστική περίοδο, αλλά ταυτόχρονα και η αγωνία για την ακρίβεια και τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών από τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευθεί.

Την Παρασκευή το απόγευμα συμμετείχε μαζί με τους συνυποψηφίους του και τα μέλη στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην πολυγωνική αίθουσα του λυκείου της Παροικιάς. Στη γεμάτη αίθουσα και σε ζεστή ατμόσφαιρα από την προσδοκία νίκης στις εκλογές της 21ης του Μάη, αναλύθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για την επόμενη μέρα, οι προγραμματικές δεσμεύσεις μας για τις 50 πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης, οι θέσεις μας για τη Νησιωτικότητα αλλά και την επιτακτική ανάγκη για την αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου, για να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη και βιώσιμες λύσεις στον Τουρισμό και στην προστασία του Περιβάλλοντος.

ΤΟ Σάββατο το πρωΐ, με συμμετοχή των συνυποψήφιων του αλλά και της συντονίστριας της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Ανθής Πατραμάνη καθώς και της συντονίστριας της ΟΜ Πάρου Μαριαλένας Σαρρή – Παναγάκη, συμμετείχε σε συνάντηση με την Ένωση Γονέων, την ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου και το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Ωδείου. Στην εκτεταμένη συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν όλα τα ζητήματα και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών αλλά και της εκπαίδευσης, γενικά και ειδικότερα, όπως η ριζική αλλαγή της αξιολόγησης, η μονιμοποίηση των αναπληρωτών, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, η ανάγκη αντιμετώπισης του στεγαστικού και η απαίτηση δέσμευσης της δημοτικής αρχής για συγκεκριμένα μέτρα, η αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων των σχολικών κτιρίων και η κατασκευή του 2ου Γυμνασίου της Παροικιάς, το αίτημα για ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ κλπ. Επίσης αναδείχθηκε το θέμα της απαράδεκτης απόφασης του δήμου για τη μεταστέγαση του δημοτικού ωδείου, σε χώρο πλήρως ακατάλληλο και οι ενέργειες του συλλόγου γονέων για την αποτροπή αυτής της απόφασης. Από την πλευρά μας για τα παραπάνω ζητήματα, αναλύθηκαν οι προτάσεις και οι προγραμματικές δεσμεύσεις μας για την επόμενη μέρα.

Στη συνέχεια ο Νίκος Συρμαλένιος μετείχε στο Συνέδριο για την Αειφορία στην Πάρο που οργάνωσαν ο Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών, ο Σύλλογος Φίλων Πάρου και Αντιπάρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς και Μ.Ε.Ε.Α.Σ. Υρία Λευκών. Στο σύντομο χαιρετισμό του ανέδειξε το θέμα της θεσμοθέτησης επιτέλους ενός ολιστικού χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού που θα καθορίζει συγκεκριμένες χρήσεις γης, καθώς και της θεσμοθέτησης της έννοιας της φέρουσας ικανότητας που πρέπει να καταστεί οργανικό στοιχείο στις μελλοντικές αποφάσεις για οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα.

Τέλος, περιόδευσαν στη Νάουσα, όπου συνομίλησαν με καταστηματάρχες και κατοίκους του νησιού.

7/5/2023