Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στη Σέριφο

Τη Σέριφο επισκέφθηκε από το απόγευμα 13/5 έως το μεσημέρι 14/5 ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος.

Το Σάββατο 13/5 περιόδευσε στο Λιβάδι, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους του νησιού, ενώ την Κυριακή το πρωΐ περιόδευσε στη Χώρα. Συναντήθηκε επίσης με το δήμαρχο Κώστα Ρεβίνθη, με τον οποίο έκανε μια εκτεταμένη συζήτηση για τα θέματα του νησιού. Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα του τελευταίου διαστήματος είναι και η προσπάθεια της εταιρείας «Μεταλλεία Σερίφου – Societe Des Mines De Seriphos Et De Spiliazeza (Au Laurium)», να ιδιοποιηθεί δημόσιες εκτάσεις στις περιοχές Κουταλά και Μεγάλο Λιβάδι, θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα και που συζητήθηκε στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο παρουσία εκπροσώπων και της εταιρείας. Επίσης ο δήμαρχος μας ενημέρωσε για έργα που έχουν ολοκληρωθεί, όπως παιδικές χαρές, επισκευές σχολικών κτιρίων, καθώς και μελέτες που εκτελέστηκαν για το ταχυδιϋλιστηρίο του φράγματος, όπως και για μελέτες επισκευής του βιολογικού και των δικτύων αποχέτευσης. Σε αναμονή βρίσκεται η διαχείριση των απορριμμάτων από τον ΦΟΣΔΑ Ν. Αιγαίου, καθώς και οι προσλήψεις προσωπικού που έχει αιτηθεί ο Δήμος.

Στη συνέχεια ο Νίκος Συρμαλένιος, συναντήθηκε με τον Γενικό Γιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Θανάση Κοντάρη, ο οποίος τελεί υπό παραίτηση μετά την δημόσια επιστολή για τη δραματική κατάσταση των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά και ειδικότερα στη Σέριφο. Φαίνεται ότι μετά την παραίτηση και την γνωστοποίηση της επιστολής στο πανελλήνιο, υπάρχει μια κινητικότητα με την πρόθεση τοποθέτησης παιδιάτρου και ενδεχομένως για την καλοκαιρινή περίοδο ενός ακόμη γενικού γιατρού, που συμπληρώνεται από την υπηρέτηση επιπλέον 3 αγροτικών γιατρών. Φυσικά το θέμα της ύπαρξης μιας μόνο νοσηλεύτριας εξακολουθεί να παραμένει. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι τουλάχιστον για την ερχόμενη τουριστική περίοδο θα καλύπτεται σε επίπεδο εφημεριών το ΠΠΙ.

Από την πλευρά μας τονίσαμε για μια ακόμη φορά ότι η επιστολή παραίτησης του γιατρού, συγκλόνισε τους πάντες και ανέδειξε με δραματικό τρόπο τις ελλείψεις στα νησιά. Υποσχεθήκαμε δε ότι αποτελεί προγραμματική μας δέσμευση η γενναία στήριξη του ΕΣΥ με αιχμή τις προτάσεις κίνητρα για τη στελέχωση των δημόσιων δομών στα νησιά.

14/5/2023