Επιστολή του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο.

Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Κοινή Γνώμη» (Τρίτη 4/11) και στην πρώτη σελίδα στο ρεπορτάζ για την ενδεχόμενη επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο, καλείτε τους τρεις βουλευτές των Κυκλάδων να πάρουν άμεσα θέση.
Θέλω να θυμίσω στην εφημερίδα σας, στους αναγνώστες αλλά και σε όλους τους Κυκλαδίτες ότι, εδώ και τρία χρόνια με επανειλημμένες δηλώσεις μου εντός και εκτός βουλής, έχω πάρει και προσωπικά, αλλά και συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκάθαρη θέση κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο, που καθιερώθηκαν ακριβώς για να αντισταθμίσουν το αυξημένο κόστος παραγωγής, μεταφοράς και διάθεσης των νησιωτικών προϊόντων.
Κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να ζητάτε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για τα αυτονόητα, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι θέση πρέπει να πάρουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, που υπεκφεύγουν καλυπτόμενοι είτε πίσω από γενικόλογες και αόριστες διατυπώσεις, προφανώς για να μην δεσμεύσουν την κυβέρνηση που προχωρά αταλάντευτα σύμφωνα με τα κελεύσματα των δανειστών, είτε πίσω από διαρροές υπουργικών και πρωθυπουργικών κύκλων.
Είναι προφανές ότι η αποτροπή αυτής της εξέλιξης, μπορεί να γίνει όχι μόνο με τοποθετήσεις των βουλευτών και των κομμάτων που αντιδρούν, αλλά με ένα πλατύ πολιτικοκοινωνικό κίνημα στο οποίο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο.
Ευχαριστώ για τη δυνατότητα παρέμβασης.

5/11/2014
Νίκος Συρμαλένιος