Ο Γ. Βρούτσης και η συγκυβέρνηση εμπαίζουν το λαό των Κυκλάδων

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ

Ο Γ. Βρούτσης και η συγκυβέρνηση εμπαίζουν το λαό των Κυκλάδων

Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες από τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ότι όσο είναι υπουργός δεν θα κλείσει κανένα υποκατάστημα του ΙΚΑ στις Κυκλάδες και η προειλημμένη από καιρό κυβερνητική απόφαση αρχίζει ήδη να υλοποιείται.
Αρχής γενομένης από τη Μήλο, από 25/6 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, αριθμ. 1708 , η αναστολή λειτουργίας του τοπικού ΙΚΑ ΕΤΑΜ και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο ΙΚΑ Θήρας. Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν δρομολογηθεί και για την Πάρο, την Άνδρο, την Τήνο, παρά τις διαμαρτυρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων.
Ο υπουργός Εργασίας μάλιστα, είχε επικαλεστεί και σχετική επιστολή του προς τον διοικητή του ΙΚΑ, όπου ως περίπου αναρμόδιος, μετέθετε την ευθύνη των αποφάσεων στον διοικητή του Ιδρύματος.
Με αυτό τον τρόπο η συγκυβέρνηση έδειξε για μια ακόμα φορά το καθαρό πρόσωπο της αναλγησίας της, συνεχίζοντας ακάθεκτα την υποβάθμιση της ζωής των νησιωτών, που πλέον επωμίζονται ακόμα ένα επιπλέον δυσβάστακτο κόστος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Ας το καταλάβουν όμως και οι τελευταίοι καλοπροαίρετοι. Με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει μέλλον για την περιφερειακή ανάπτυξη, δεν υπάρχει μέλλον για τα νησιά μας.

1/7/2014