Προβλήματα των επαγγελματιών των Κυκλάδων-Δύο αναφορές κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

 

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή δύο αναφορές για θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στις Κυκλάδες.

H πρώτη αναφορά έχει θέμα: «Αίτημα να συμπεριληφθούν και οι δικηγόροι στα μέτρα ελάφρυνσης»

 

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου στην οποία αναφέρεται ότι και οι δικηγόροι υπάγονται στα επαγγέλματα που έχει ανασταλεί η άσκησή τους με απόφαση του κράτους, ενώ είναι προφανές ότι ειδικά ο νομός Κυκλάδων έχει ήδη υποστεί και θα υποστεί περαιτέρω τεράστιες ζημίες λόγω της μείωσης έως εξαφάνισης για το προσεχές διάστημα του τουρισμού.  Απευθύνει άμεσο αίτημα στον υπουργό Εργασίας να παρέμβει όπου αυτό είναι εφικτό, έτσι ώστε να περιληφθούν και οι δικηγόροι στις ευνοϊκές για τους επαγγελματίες και επιχειρήσεις μέτρα.

 

 

Η δεύτερη αναφορά έχει θέμα: «Αίτημα για παράταση αποστολής στοιχείων που αφορούν παραβάσεις για ανατιμήσεις υγειονομικού υλικού στην Επιτροπή Ανταγωνισμού»

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε με την αναφορά την Ανακοίνωση-Επιστολή του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου, σχετικά με τις κινήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως προς   τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων σχετικά με ανατιμήσεις σε υγειονομικό υλικό και άλλα συναφή προϊόντα. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το μέτρο είναι σωστό και απαραίτητο ωστόσο εν μέσω υγειονομικής κρίσης  και υπολειτουργίας των λογιστικών γραφείων αλλά και του μεγάλου φόρτου εργασίας που ήδη έχουν, υπάρχει αίτημα για  παράταση αποστολής των στοιχείων τα οποία δεν μπορούν να είναι έτοιμα προς αποστολή στις  31/3/2020.

Συνημμένα οι αναφορές και οι επιστολές που τις συνοδεύουν.

26-02-2020 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝ. ΥΛΙΚΩΝ

ΣΕΒ ΜΗΛΟΥ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

26-03-2020 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ

149.19-3-2020 ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΡΟΥ