Στον «αέρα» η χρήση του αεροπλάνου του Ιδρύματος Νομικού από το Νοσοκομείο

Στην πρόσφατη παρουσία του στη Σαντορίνη (Τρίτη 20/6), ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενος από την συνυποψήφια του Θαλελλαία Καραμολέγκου και το μέλος της Ν.Ε. Αντώνη Κωνσταντινίδη, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο και συναντήθηκαν με τη Διοικήτρια Ελένη Μπορμπουδάκη και συζήτησαν για την κατάσταση του νοσοκομείου και γενικότερα της παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί.

Η Διοικήτρια ομολογουμένως έκανε ουσιαστική προσπάθεια για να μας πείσει ότι παρά τα προβλήματα που παρέλαβε, τα θέματα έχουν μπει σε μια τάξη και κυρίως μέσω των προσλήψεων ΑΠΥ για διάστημα κάποιων μηνών, παρουσιάζονται γιατροί με κίνητρο τον υψηλό μισθό. Από την πλευρά μας, αντιτείναμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αναισθησιολόγος και μικροβιολόγος και επίσης ότι δεν μπορεί το νοσοκομείο να στηρίζεται σε προσλήψεις ΑΠΥ, αλλά σε μόνιμες θέσεις και φυσικά και σε προσλήψεις λοιπού προσωπικού (νοσηλευτών και διοικητικών). Επίσης υποστηρίξαμε ότι πάγια θέση μας είναι η ένταξη του στο ΕΣΥ, σε ένα ΕΣΥ αναβαθμισμένο με χιλιάδες προσλήψεις και γενναία αύξηση μισθών.

Επίσης επισημάναμε ότι παρά την προσπάθεια της Διοίκησης του νοσοκομείου για να εξασφαλίσει τις αεροδιακομιδές με το γνωστό αεροπλανάκι του Ιδρύματος Νομικού, το θέμα έχει μείνει στον αέρα διότι το Ίδρυμα δεν έχει αποδεχθεί ακόμα τους όρους του μνημονίου συνεργασίας του, τόσο στην κάλυψη των πτήσεων με δύο πιλότους, όσο και σε άλλα ζητήματα. Έτσι μένει κυριολεκτικά στον αέρα η προεκλογική προ των εκλογών του Μαΐου δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού κ. Γκάγκα, ότι δήθεν λύθηκε το θέμα της ένταξης του αεροπλάνου στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ και του νοσοκομείου. Αλλά φυσικά όλα στο βωμό της ψηφοθηρίας……

22/6/2023