Σχετικά με τη διακοπή προσλήψεων εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π) στα Ειδικά Σχολεία και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κατατίθεται με Αναφορά η Αρ. Πρωτ.: 75/4-12-2013 επιστολή του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α – ΣΤΕΛΛΑ) προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Με την επιστολή γνωστοποιείται η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ & Σ.Μ.Ε.Α.Ε)  των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου. Επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα τεράστια κενά των δομών Ε.Α.Ε. στις εν λόγω περιφέρειες, αποτέλεσμα αφενός της διακοπής σε αυτές της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π) διαμέσου του κρατικού προϋπολογισμού, και αφετέρου της διακοπής των προσλήψεων αναπληρωτών από Προγράμματα ΕΣΠΑ καθώς επίσης και οι επιπτώσεις της υποστελέχωσής τους.

Εφόσον δε ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των δύο Περιφερειών, οι επιπτώσεις για τους μαθητές, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους, θα είναι αξεπέραστες.

 

Αθήνα 6.12.2013

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Γιώργος Πάντζας

Νίκος Συρμαλένιος

Τζένη Βαμβακά

Βασίλης Κυριακάκης

Δημήτρης Γάκης

Γιάννης Σταθάς