Ανοιχτή Επιστολή Προς τον Δήμαρχο Τήνου κ. Σίμο Ορφανό

Κύριε δήμαρχε,
Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι, τόσο στο Δελτίο Τύπου (5/11), όσο και στο Ψήφισμα (2/11), που αναφέρονται στη Λαϊκή Συνέλευση με θέμα τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4301/14 σε σχέση με την αλλαγή του χαρακτήρα του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Τήνου (ΠΙΙΕΤ), ανάμεσα στα ονόματα των συμμετεχόντων, δεν υπάρχει πουθενά ο βουλευτής των Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος όχι μόνο παρευρέθηκε σε όλη τη διάρκεια της μεγάλης λαϊκής συνέλευσης των Τηνίων πολιτών, αλλά τοποθετήθηκε δύο φορές, εξηγώντας αναλυτικά τόσο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ιδίου στη Βουλή.
Προφανώς η παράλειψη αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά υπηρετεί ακριβώς το στόχο της ισοπέδωσης και της απόδοσης ίσων ευθυνών και στους τρεις βουλευτές των Κυκλάδων, όπως άλλωστε προκύπτει και από τη συλλήβδην καταγγελία του Ψηφίσματος. Και φυσικά, με την ισοπεδωτική αυτή καταγγελία, υπηρετείται σαφέστατα ο στόχος της εξιλέωσης των δύο κυβερνητικών βουλευτών (Βρούτσης και Ρήγας), που άλλωστε αποτελούν επί χρόνια τους κομματικούς σας φίλους και οι οποίοι, αν μη τι άλλο, ήταν τουλάχιστον οι αρχιτέκτονες και οι εμπνευστές των αρνητικών διατάξεων του 4301/14, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται και τροφοδοτείται η άκρως ολισθηρή για την πολιτική και τη δημοκρατία, εξισωτική λογική «όλοι ίδιοι είστε».

Κύριε δήμαρχε,
με την τακτική της παρασιώπησης της παρουσίας μου, αλλά και του τσουβαλιάσματος των όποιων ευθυνών μας μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές, θεωρώ ότι υποπέσατε σε βαρύ ατόπημα, διότι παραποιείτε την πραγματικότητα και υπηρετείτε προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες. Όμως σε αυτή τη μεθοδολογία δεν θα σας ακολουθήσω, τόσο εγώ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένοντας και τη συντονιστική επιτροπή αγώνα, θα κάνουμε το καθήκον μας και θα στηρίξουμε αναφανδόν τις αποφάσεις της λαϊκής συνέλευσης Τήνου για την επαναφορά του ρόλου του ΠΙΙΕΤ στον πρότερο ρόλο και χαρακτήρα του.

11/11/2014
Νίκος Συρμαλένιος