Απαγόρευση επιβίβασης φορτηγού τροφίμων από Σαντορίνη προς Ανάφη-Κατατέθηκε Αναφορά στη Βουλή

Αναφορά προς τονΥπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσαν οιΒουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνιος Συρίγος και Νίκος Μανιός με θέμα τη διαμαρτυρία κατοίκων της Ανάφης για απαγόρευση επιβίβασης φορτηγού τροφίμων από Σαντορίνη προς Ανάφη.

Ακολουθεί η επιστολή:

 

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ανάφη 22/7/2018

Κύριε Υπουργέ

Το Σάββατο 21/7/2018 το πλοίο  ANDROS JET  αρνήθηκε την επιβίβασημικρού επαγγελματικού φορτηγού μεταφοράς τροφίμων από την Σαντορίνηστην  Ανάφη. Το φορτηγό πραγματοποιεί μια φορά την εβδομάδα αυτό τοδρομολόγιο εδώ και πολλά χρόνια. Είχε εκδώσει εισιτήριο όμως  το πλοίοδεν του επέτρεψε την επιβίβαση με αποτέλεσμα τα καταστήματα στην Ανάφηνα έχουν ελλείψεις  σε τρόφιμα.

Γιατί κ. Υπουργέ  επιτρέπεται την εκτέλεση, μη προγραμματισμένων καιγνωστοποιημένων  εντος ορισμένου χρονικού περιθωρίου και μηαναρτημένων στο διαδίκτυο σε γνωστές ιστοσελίδες  πχ viva.gr,openeseas.gr , δρομολογίων?

Γιατί κ. Υπουργέ επιδοτείτε ένα πλοίο που δεν επιτρέπει  την μεταφοράτροφίμων σε ένα νησί 200 κάτοικων?

Είμαστε φορολογούμενοι πολίτες με ιδία δικαιώματα όπως όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, γιατί τοΥπουργείο σας δεν είναι συνεπές απέναντι μας?