Επιστολή συμπαράστασης προς τον Σύλλογο Φυσικών Προσώπων Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου

ΑΠΟ :Νίκο Συρμαλένιο, βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

 

ΠΡΟΣ: τη ΔΕ του ΣΥΦΠΟΕΔ

 

Τόπος: ΑΘΗΝΑ

 

Ημερομηνία: 8 Ιανουαρίου 2013

 

 

 

Θα ήθελα να εκφράσω την στήριξή μου στον Σύλλογο Φυσικών Προσώπων Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου και στις προσπάθειες που καταβάλει για την εξεύρεση μίας δίκαιης λύσης για τις 15.000 και πλέον Ελληνικές οικογένειες κατόχων Ο.Ε.Δ.

Τα μέλη του Συλλόγου, απλοί συμπολίτες μας που πλήττονται και αυτοί από την κρίση, εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο σε μία περίοδο που αυτό είχε ανάγκη από στήριξη, δέσμευσαν τις περιουσίες τους και τις αποταμιεύσεις τους στα Ελληνικά Ομόλογα, με την παρότρυνση του Κράτους, θεωρώντας ότι είναι ένα ασφαλές αποταμιευτικό προϊόν που δεν εμπεριέχει ρίσκο. Επιθυμία τους ήταν η ενίσχυση της προσπάθειας του Κράτους να μειώσει τον εξωτερικό της δανεισμό.

 

Όμως, παρά τις πολιτικές τότε υποσχέσεις, τα ομόλογα των φυσικών προσώπων

συμπεριλήφθηκαν στο “κούρεμα” της 9ης Μαρτίου 2012, χάνοντας έτσι πλέον του 75% της αξίας τους, χωρίς την συναίνεση των κατόχων τους.

 

Θεωρώ ότι πρέπει να βρεθεί μία ξεκάθαρη λύση που θα αποκαθιστά τις οικονομίες των Ομολογιούχων που στήριξαν την Χώρα σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία και που ενώ παράλληλα θα αποκαταστήσει την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και θα ενθαρρύνει την επιστροφή κεφαλαίων από το εξωτερικό.

 

 

Με εκτίμηση,

 

 

Ο Βουλευτής

 

Νίκος Συρμαλένιος