«Όχι μόνο λογική αλλά επιβεβλημένη η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και ορκωμοσία των εκπαιδευτικών»

Ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων την επιστολή της Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με τίτλο «Να γίνει ηλεκτρονικά η ορκωμοσία και η συγκέντρωση εγγράφων για νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς».

Βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης στις Κυκλάδες, με δυσκολία μπορεί κανείς να βρει εισιτήρια και διαμονή και παράλληλα, παρατηρείται μια αυξητική τάση στα κρούσματα covid-19. Και το Υπουργείο Παιδείας όρισε το διάστημα 11-17 Αυγούστου για την δια ζώσης κατάθεση εγγράφων και την ορκωμοσία των εκπαιδευτικών! Μετά το κύμα αντιδράσεων το οποίο προκλήθηκε δόθηκε σήμερα παράταση μέχρι την 23η Αυγούστου, χωρίς φυσικά να αίρονται τα προαναφερθέντα ζητήματα, ούτε το δυσβάσταχτο κόστος μετακίνησης και διαμονής των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις ζουν με το επίδομα ανεργίας.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών όπως:

  1. «Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του να καλέσει τις διευθύνσεις να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ηλεκτρονικά και οι ορκωμοσίες να γίνουν εξ αποστάσεως.
  2. Οι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν στα σχολεία πρώτης τοποθέτησης την 1η Σεπτέμβρη και να προσκομίσουν δια ζώσης οποιοδήποτε έγγραφο ή αίτηση χρειαστεί επιπλέον.
  3. Να προβλεφθεί η ίδια διαδικασία και για την πρώτη φάση των αναπληρωτών.
  4. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για πυρόπληκτους συναδέλφους που αδυνατούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα.»

είναι απόλυτα λογικά και όφειλε το αρμόδιο Υπουργείο να δείξει την απαραίτητη ευελιξία, προβλέποντας τις παραπάνω δυσκολίες.

Ταυτόχρονα και η ΔΟΕ ζητούσε «να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους να παρουσιαστούν στα σχολεία πρώτης τοποθέτησης την 1η Σεπτεμβρίου και να προσκομίσουν δια ζώσης οποιοδήποτε έγγραφο ή αίτηση χρειαστεί επιπλέον ενώ ανάλογη διαδικασία να προβλεφθεί και στην πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών».

Με την ευκαιρία αυτή ο Νίκος Συρμαλένιος εύχεται καλή σταδιοδρομία στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι διορίστηκαν στα νησιά των Κυκλάδων, στα σχολεία των οποίων υπάρχει πολύ αυξημένο ποσοστό αναπληρωτών

 

Δείτε την αναφορά και την επιστολή:

2021-08-11_ΑΝΑΦΟΡΑ_ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ

ΕΛΜΕ_ΚΥΚΛΑΔΩΝ